You are here: Home / Teaching Activities / Board of teachings by training

Board of teachings by training

Education Establishment Name of course Name
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Master 2 mention Nutrition Sciences des Aliments parcours Nutrition Internationale

(Master 2 mention Nutrition Sciences of Food course International Nutrition)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

University of Montpellier

France

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nutrition Publique, Menasud

Voies alimentaires d'amélioration des situations nutritionnelles

(Public Nutrition, MenaSud

Food ways of improvement of the nutritional situations)

MARTIN-PREVEL Yves (in charge of the module)

FORTIN Sonia

GARTNER Agnès

MOUQUET-RIVIER Claire (in charge of the teaching unit)

VERNIERE Christèle

TRAISSAC Pierre (in charge of the teaching unit)

LANDAIS Edwige

SAVY Mathilde

 
 

Master, mention Santé, spécialité Epidémiologie

(Master, mention Health, speciality Epidemiology)

 
 
 

University Paris 6

France

 
 
 

UE, Epidémiologie et Santé Internationale

(Epidemiology and International Health)

MARTIN-PREVEL Yves (in charge of the module)

GREFFEUILLE Valérie

SAVY Mathilde

DU Santé Internationale, Capacité Médecine Tropicale

(University Diploma International Health, Capacity Tropical Medicine)

 

University of Montpellier

France

Epidémiologie des sous-nutritions chez la mère et le jeune enfant

(Epidemiology of the sub-nutritions in mothers and young children)

 
 

MARTIN-PREVEL Yves

 
 

Licence Nutrition & Alimentation Humaine

(License Nutrition and Human Food)

 
 

IUT Montpellier-Sète

France

 
 
 

Nutrition dans les pays en développement

(Nutrition in developing countries)

FONTBONNE Annick

LANDAIS Edwige

VERNIERE Christèle

 

Master 2 Santé Internationale

(Master 2 International Health)

 

University of Bordeaux

France

Sous-nutritions maternelle et infantiles, Stratégies nutritionnelles

(Infant and maternal undernourishment, nutritional strategies)

 

BRIAUX Justine

MARTIN-PREVEL Yves

Master 1 Sciences Sociales Appliquées à l'Alimentation

(Master 1 Social Sciences Applied in Food)

 

University of Toulouse

France

 

Comment mesurer la consommation alimentaire 

(How to measure food consumption)

LANDAIS Edwige

MARTIN-PREVEL Yves

 

Diplôme Universitaire de Recherche

(Universitary degree of research)

University of Montpellier

France

 

Indicateurs épidémiologiques et notion de risque

(Epidemiological indicators and concept of risk)

 

FONTBONNE Annick

Master 2 mention Etudes Internationales et Environnement, spécialité Développement Agricole Durable

(Master 2 mention Environment and International Studies, specialty Sustainable Agricultural Development)

 
 
 

University of Paris Sud 11 

Orsay (France)

 
 
 

Module Nutrition Internationale

(Module International Nutrition)

MARTIN-PREVEL Yves (in charge of the module)

LANDAIS Edwige

VERGER Eric 

Master 1, "SDV-Biologie-appliquée-écologie" Module PRO SANTE "Nutrition Santé"

SupAgro

France

Malnutrition dans les pays du Sud

(Malnutrition in developing countries)

 

MARTIN-PREVEL Yves

Mastère spécialisé Innovations et Politiques pour une Alimentation Durable (IPAD)

(Master specialized Innovation and Policies for Sustainable Food)

 

Montpellier SupAgro - IRC

France

 

Malnutritions dans le monde : Etat des lieux et Stratégies de Lutte

(Malnutritions in the world : Current Situation and Strategies to Fight) 

 

MARTIN-PREVEL Yves

MOUQUET-RIVIER Claire

 

3ème année ingénieur agronome option Nutrition, alimentation

(3rd year agricultural engineer option Nutrition, food)

 
 

AgroParisTech 

France

Alimentation de complément du jeune enfant dans le cadre de l'UV "alimentation et lutte contre la malnutrition"

(Complementary feeding of young children as part of the UV "supply and fight against malnutrition")

 
 

MOUQUET-RIVIER Claire

 
 
 

Master / Doctorat en Santé Publique

(Master / Doctorate in Public Health)

 

Center of Research Aggeu Magalhães Fiocruz-Recife

Brazil

Cours "Epidémiologie des Maladies Chroniques Non-Transmissibles", "Epidémiologie et Prévention du Surpoids et de l'Obésité", "Epidémiologie et Prévention du Diabète"

(Course "Epidemiology of Non-transmissible Chronic Diseases", "Epidemiology and Prevention of Overweight and Obesity", "Epidemiology and Prevention of Diabetes")

 
 
 

FONTBONNE Annick

Master 1 "Santé Publique", spécialité MQERS (Méthodes Quantitatives et Econométriques pour la Recherche et la Santé)

(Master 1 "Public Health", speciality MQERS (Quantitative Methods and Econometric for Research and Health))

 
 
 

University of Aix-Marseille

France

 
 
 
 

UE "Santé des Populations"

(Population Health)

 
 
 
 

MARTIN-PREVEL Yves

Spécialisation Agro-Alimentaire / Agro-Industrie

(Specialization Food-processing / Agro-industry)

 

ENSAM INRA

France

 

Interventions dans le module "Nutrition et Santé"

(Interventions in the module "Nutrition and Health")

 
 

FONTBONNE Annick

Mastère spécialisé de Santé Publique "Global Health"

(Master specialized of Public Health "Global Health")

 

Pasteur-CNAM

France

Malnutrition dans le monde - Etat des lieux et Réponse internationale

(Malnutrition in the world - Current Situation and international Response)

 

MARTIN-PREVEL Yves

 
 

Master Food Science and Nutrition 

Addis Ababa University

Ethiopia

 
 

HUMBLOT Christèle

 

5ème année Ingénieur agronome spécialisation Alimentation et Santé

(5th year Agricultural engineer specialization Food and Health)

Polytechnic Institute Lasalle Beauvais

France

 
 

Nutrition Humaine

(Human Nutrition)

 
 

LANDAIS Edwige

 

Master 2 Management de la Sécurité Alimentaire des Villes

(Master 2 Management of Food Security of Cities)

Polytechnic Institute Lasalle Beauvais

France

 
 

Nutrition Humaine 

(Human Nutrition)

 
 

LANDAIS Edwige

 

Master Human Development and Food Security

University of Roma Tre

Roma (Italy)

 
 

DOP Marie-Claude